Uusi kuvakulma auto­kauppaan

Perinteinen renkaiden potkiminen saa väistyä. Nyt autoa tarkastellaan joka kulmasta, ulkoa ja sisältä – läppäriltä. Sen mahdollistaa autokuvauksen uusi taso: Auto 360 Pixart.

– Auto 360 Pixart on täysin uudenlainen järjestelmä, joka tuottaa pyörivästä autosta huippulaatuista 360 asteen kuvaa, sekä ulkopuolelta että sisältä, kertoo Autokeskus Airportin vaihtoautopäällikkö Erno Penttinen.

Valtakunnan valtimon varrella sijaitseva Autokeskus Airport liikuttaa tehokkaasti sekä uusia että käytettyjä autoja. Markkina-alue on koko Suomi. Viime syksynä liiketilaan asennettu järjestelmä avaa täysin uuden kuvakulman vaihtoautokauppaan.

– Uusi kuvaustyyli antaa asiakkaalle mahdollisuuden tarkastella autenttisesti autoa joka kulmasta. Kuvan laatu, valaistus ja tausta ovat aivan uudella, realistisella tasolla, Penttinen sanoo.

 

Vaihtoautokauppa siirtynyt verkkoon

 

Neljä tai viisi kuvaa autosta ulkoapäin, pari sisältä. Tekniset tiedot ja lisävarusteet kylkeen kopioituna. Tähän olemme verkkoautokaupassa tottuneet.

– Vaihtoautojen osalta lähes 90 prosenttia kaupasta käydään verkon kautta. Muutos on ollut urani aikana käänteentekevä, Penttinen sanoo.

 

Penttinen todellakin tietää mistä puhuu: 17 vuotta kauppaa vaihtoautojen kanssa suhdannevaihtelussa, joka jää taloushistoriaan.

– Paikallisuus ja naapuriliikkeiden vertailu jalkatyönä ovat katoavaa kansanperinnettä. Nyt autoa haetaan tietyin kriteerein verkosta, ja alueena on vähintään koko Suomi, Penttinen kertoo.

 

Laadukas kuva tuo lisäarvoa

 

Kun ajoneuvon kaikki tekninen tieto on helposti saatavissa, kuvan merkitys kasvaa. Laadukkaat 360-kuvat sisältä ja ulkoa ovat oiva lisäarvo asiakkaalle.

 

– Valo ja kuvaus eivät ole autokauppiaan osaamisen ydintä eikä kukaan liikuta tavaraa pelkästään kuvien perusteella. Uusi kuvaustyyli tarjoaa kuitenkin täysin uuden näkökulman päätöksenteon tueksi, Penttinen pohtii. – Auto 360 Pixart on edelläkävijä, kuten mekin.

 

Auto 360 Pixart koostuu pyörivästä alustasta, led-valoista, silkkikangastaustoista, kameroista sekä asiantuntijan tekemistä asetuksista. Koko lava ja tekniikka asennetaan täysin toimintavalmiiksi. Itse kuvaaminen on helppoa: auto ajetaan alustalle, ja kuvaaminen aloitetaan nappia painamalla. Järjestelmä ottaa ulkokuvat automaattisesti. Sisäkuvauksessa kameraa ohjataan iPadilla.

 

– Järjestelmän käyttö on helppoa ja se toimii hyvin, kertoo ”meikkaamon” maestro, autokuvauksesta vastaava Emanuelle DeVivo. – Ja tarvittaessa valmistajan tarjoama apu on lähellä, joten uuden opettelukin on sujunut nopeasti.